designER

Følges av 41 medlemmer.

«Visningsrommet USF i Bergen inviterer til en designutstilling som appellerer til tenkningen rundt designbegrepet.»

Deltagere i utstillingen designER:

………………. Mer om sonen

Origo designER er en sone på Origo. Les mer

Hva mener du?

Med “designER” ønsker vi å skape debatt blant folk flest om hva som ligger i begrepet design. Vi ønsker derfor mange innspill fra dere som besøker siden vår. Hvor går grensene for å kalle noe design? Har du f.eks en god eller dårlig erfaring med et designprodukt? Eller har du noen eksempler på et godt designprodukt/prosjekt som du vil dele med oss?

Vist 2380 ganger. Følges av 7 personer.

Kommentarer

One Laptop Per Child er jo et bra prosjekt/produkt
http://laptop.org/

De svenske jentene i Front Design har en del spennende prosjekter:
www.frontdesign.se

Når man snakker om design, handler det ofte mest om pynt – alt det dilldallet av merverdi man kan trøkke inn i en allerede fullt funksjonsdyktig gjenstand. Jeg synes de flotteste tingene er de som har fått sin form diktert av sin funksjon. En hammer som er blitt til nesten som et folkeeventyr: gjennom å ha blitt laget på nytt og på nytt av nye håndverkere og designere opp gjennom historien og langsomt funnet sin optimale form. Den største degisnopplevelsen er å arbeide med et velbalansert, solid verktøy og kjenne hvordan det blir til en naturlig forlengelse av kroppen din mens du arbeider.

Eg har komt fram til at den beste designen på enkeltobjekt er som du seier, når forma er diktert av funksjonen saman med handverkarens linjesans. Men når det gjeld interiørdesign er det litt annleis. Da er det lov å lage litt utstilling, litt show. Og da er det ikkje enkeltobjeka men totalen som er viktigast. Totalen må vere gjennomført. Av og til ser ein designarar som målar alt kvitt og så puttar dei inn ein dyr stol og kallar det interiørdesign. Dersom noko er gjennomført stygt er det framleis meir interessant enn ein svart og kvit kaffibar med standard designmøblar. Men ein svart og kvit kaffibar er ikkje stygg, den er berre uinteressant.

ja jeg kan være enig i at der funksjonen suksessfullt gir form til et produkt er dette veldig vakkert og interesant. Men jeg vil ikke begrense god design til kun dette, dere er vel enige i at det også finnes godt designede produkter, med vakre former og teksturer som tiltaler oss, som ikke alltid kun er styrt av selve funksjonen (selv om den er tilstedeværende)!?

I motsetning til forslag til den nye Stotrabrua, er ovenforstående god design. Eller hva synes dere … ? :o)

Annonse